دانشگاه
مقایسه و تحلیل دانشگاه ها ویژه دانش آموزان هنرستانی
مقایسه و تحلیل دانشگاه هایی که از دانش آموزان هنرستانی دانشجو می پذیرند
بخش اول مقاله : انتخاب دانشگاه ، تصمیمی مهم
امروز یعنی ۱۸ شهریور نتایج کنکور سراسری دانش آموزان رشته های نظری(ریاضی ، تجربی و انسانی) را اعلام کردند و دانش آموزان فنی و حرفه ای هم با شنیده هایی از اخبار و مردم باخبر شدند در پی این خبر به اینترنت هجوم آوردند و سراسیمه دنبال نتایج بودند اما نتایج بچه های هنرستانی چند روزه آینده اعلام می شود.
با بررسی کامنت های گذاشته شده روی سایت در امروز از طرف دانش آموزان هنرستانی و تعداد زیاد بازدید کنندگان سایت نگرانی را در برخی از دانش آموزان حس کردیم.
به این فکر افتادیم که تا اعلام نتایج کنکور چند روزی در مورد انواع دانشگاه ها و مزایا و معایب آنها صحبت کنیم تا در این چند روز دانش آموزان با آرامش دانشگاه ها را بشناسند تا در هنگام اعلام نتیجه دچار استرس بیشتری نشوند. با توجه به اینکه تعدادی ازدانش آموزان در دانشگاه علمی کاربردی و دانشگاه آزاد به صورت بدون کنکور ثبت نام کردند و با اعلام نتایج از طرف سنجش در چند روز آینده احتمال دارد در دانشگاه دیگری هم پذیرفته شوند بد نیست اطلاعات کاملی در مورد این دانشگاه ها داشته باشیم. تا بتوانیم درست و آگاهانه انتخاب کنیم .

هر ساله ما با دانش آموزانی مواجه می شویم که پس از ثبت نام در دانشگاه و پس از گذراندن چند ترم متوجه می شوند که در انتخاب دانشگاه اشتباه کردند و از دانشگاه خود راضی نیستند و قصد تغییر دانشگاه را دارند این دسته دانشجویانی هستند که به خاطر انتخاب اشتباه و نداشتن اطلاعات درست دچار مشکلاتی همچون اقتصادی ، دوری از خانواده ، افسردگی و افت شدید تحصیلی می شوند.
شما به عنوان یک دانش آموز که قرار هست وارد دانشگاه شوید ابتدا باید از تجربیات کسانی که در این حیطه فعالیت داشتند استفاده کنید و تمام جوانب رو در نظر بگیرید مشاوره ها و حرف هایی که در جامعه گفته می شود بیشتر تجربه های فردی است هر کس از پنجره ی نگاه خود به موضوع می پردازد که ممکن است سلیقه و طرز تفکر آن شخص باشد پس ما نمی توانیم براساس تجربه های شخصی افراد تصمیم درستی بگیریم چون انسان ها بایکدیگر تفاوت های زیادی دارند و ملاک های خوب یا بد بودن در ذهن هر نفر تعریف های خاص خودش را دارد.
برای مقایسه بهتر دانشگاه ها ویژه دانش آموزان هنرستانی و اثبات این موضوع که دیدگاه انسان ها با هم در مورد خوب یا بد بودن دانشگاه ها متفاوت هست ما از چند نفر که در یک گروه از دانشگاه تحصیل می کردند سوال های مشابه ای پرسیدیم پس از تحلیل نتایج فهمیدیم که جواب هایی که گرفتیم کاملا متناقض بودند. پس نباید سلایق و تجربه های شخصی کسانی که در اطرافمان هستند را ملاک اصلی انتخاب هایمان قرار دهیم بلکه با نگاه کلی تر دانشگاه ها را مقایسه کنیم. مشورت امری ضروری است اما با کسانی که در این حوزه اطلاعات درست و دقیق دارند .
همیشه با اعلام نتایج کنکور فنی و حرفه ای و زمان ثبت نام دانشگاه ها سوالاتی برای اولیا و دانش آموزان پیش می آید که در یک فرصت چند روزه ی پرتنش میخواهند تصمیم بگیرند که در کدام دانشگاه ثبت نام کنند در این مدت به پرس و جو و مشورت کردن می پردازند که در این حین ممکن است اطلاعاتی که بدست می آورند جامع و کامل نباشد از این رو ما در گروه هنرستان یار برآن شدیم که اطلاعات جامع و کامل رو تحت مقاله ای با عنوان مقایسه و تحلیل دانشگاه ها ویژه دانش آموزان هنرستانی در اختیار شما قرار دهیم تا شما تصمیم درست را بگیرید.
با چند نمونه از دو راهی های دانش آموزان و اولیا برای ثبت نام در اواخر شهریور آشنا بشویم :
شما به عنوان دانش آموز کدام یک از دانشگاه های زیر را انتخاب می کنید ؟
نظرات خودتان را اعلام کنید

لطفا نظرات خودتون رو به صورت کامنت برای ما بنویسید تا در نهایت به یه نتیجه ی کلی برسیم و با واقعیت دانشگاه ها آشنا بشیم.
لطفا با این فرمت نظر بدید به طور مثال ۱ : الف ۲ : ب ۳ : الف ۴ : ب
و اگر نظری هم دارید در ادامه اضافه کنید
بخش دوم مقاله :
آشنایی با انواع دانشگاه ها و اصطلاحات رایج در جامعه در رابطه با دانشگاه ها
همانطور که به شما قول داده بودیم بخش دوم مقاله با موضوع مقایسه و تحلیل دانشگاه ها ویژه دانش آموزان هنرستانی را روز جمعه ۲۰ شهریور ۹۴ روی سایت قرار دادیم ما در قسمت دوم این مقاله قصد داریم دانشگاه هایی که یک دانش آموز هنرستانی می تواند در آنها تحصیل کند را معرفی کنیم .
در تصویر زیر چارت دانشگاه هایی که دانش آموزان هنرستانی می توانند در آنها تحصیل کنند را ملاحظه می کنید :

ابتدا با چند تعریف و اصطلاحی که در جامعه رایج هست آشنا شویم :
دانشگاه دولتی یا سراسری : واژه ی دولتی یا سراسری به معنی رایگان بودن دانشگاه نیست بلکه در اصطلاح به دانشگاه هایی گفته می شود که زیر نظر وزارت علوم هستند. به کلیه ی دانشگاه های زیر مجموعه ی وزارت علوم از جمله دانشگاه علمی کاربردی و دانشگاه های غیرانتفاعی و آموزشکده های فنی و حرفه ای ، دولتی یا سراسری گفته می شود. در دانشگاه هایی که زیر نظر وزارت علوم هستند و اصطلاحا دولتی یا سراسری خوانده می شوند تنها در دوره ی تحصیلی روزانه از دانشجو شهریه ای گرفته نمی شود .
دانشگاه فنی و حرفه ای : دانشگاهی است که با هدف توسعه و ترویج مهارت ها و کارآفرینی آموزشکده ها و دانشکده های فنی و حرفه ای رو مدیریت میکند.،که زیر نظر وزارت علوم است.
دانشگاه ها و موسسات غیرانتفاعی و غیر دولتی : مراکزی هستند که کلا به صورت خصوصی مدیریت می شوند و معمولا سهام دار و هیئت مدیره دارند و با رعایت قوانین و مقررات وزارت علوم دانشجو می پذیرند. هر دانشجو برای هر ترم تحصیل در این دانشگاه ها باید هزینه ای حدود ۶۰۰ هزار تومان را پرداخت کند.
دانشگاه جامع علمی کاربردی : هدف این دانشگاه آموزش کاربردی و مهارتی علوم است این دانشگاه ها طبق قوانین وزارت علوم و زیر نظر یک سازمان یا ارگان خاص فعالیت می کنند. هر دانشجو برای هر ترم تحصیل در این دانشگاه ها در مقطع فوق دیپلم (کاردانی) باید هزینه ای حدود ۵۰۰ هزار تومان را پرداخت کند.
دوره روزانه و دوره شبانه آموزشکده های فنی و حرفه ای: دوره تحصیلی روزانه شبانه از لحاظ قوانین آموزشی و ساعات برگزاری کلاس کاملا مثل هم هستند و هیچ تفاوتی ندارند و تنها تفاوت آنها در میزان شهریه ایست که دانشجویان شبانه باید پرداخت کنند ، تحصیل در دوره روزانه کاملا رایگان است ولی دانشجو در دوره شبانه برای هر ترم باید بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان را بابت شهریه پرداخت کند.
دانشگاه آزاد : دانشگاه آزاد دارای تعداد زیادی مرکز و واحد دانشگاهی در سراسر کشور است هر دانشجو برای هر ترم تحصیل در این دانشگاه ها در مقطع فوق دیپلم (کاردانی) باید هزینه ای حدود ۸۰۰ یا ۹۰۰ هزار تومان را با توجه به رشته ی خود پرداخت کند.
طول مدت دوره ی فوق دیپلم (کاردانی) : تعداد واحد های تحصیلی در دوره کاردانی حدودا ۸۰ واحد است ، که دانشجو در صورتیکه با موفقیت دروس هر ترم را بگذراند یا اصطلاحا پاس کند می تواند دوره فوق دیپلم را در ۴ ترم (مدت ۲ سال) به پایان برساند . اما اگر در درسی نمره ی قبولی نیاورد یا در ترمی مشروط شود ممکن است این دوره را در ۵ یا ۶ ترم به اتمام برساند.
تفاوت کاردانی پیوسته با کاردانی ناپیوسته : کاردانی پیوسته به مقطعی گفته می شود که دانش آموزان هنرستانی پس از گذراندن آن فوق دیپلم دریافت می کنند و کاردانی ناپیوسته به مقطعی گفته می شود که دانش آموزان غیر هنرستانی (ریاضی ، تجربی و انسانی) پس از گذراندن آن فوق دیپلم دریافت می کنند. تمام فارغ التحصیلان کاردانی پیوسته و کاردانی ناپیوسته برای ورود به مقطع لیسانس(کارشناسی) با یکدیگر یکپارچه شده و با هم کنکور می دهند.، به طور خلاصه فوق دیپلم هایی که هنرستانی بودند و فوق دیپلم هایی که ریاضی ، تجربی و انسانی بودند در مقطع کاردانی به کارشناسی با هم رقابت می کنند.
آقا یا خانم بودن دانشجویان در دانشگاه ها :
آموزشکده های و دانشکده های فنی و حرفه ای : در این دانشگاه ها آقا و خانم کاملا جدا هستند به طور مثال آموزشکده شمسی پور تهران فقط آقا پذیرش می کند وآموزشکده ولیعصر تهران فقط خانم پذیرش می کند.
دانشگاه های غیرانتفاعی : محیط تحصیلی و کلاس آقا و خانم مشترک است و کلاس ها به صورت مختلط برگزار می شود.
دانشگاه علمی کاربردی : محیط تحصیلی و کلاس آقا و خانم مشترک است و کلاس ها به صورت مختلط برگزار می شود.
دانشگاه آزاد : در دانشگاه آزاد در بعضی واحد ها به صورت مختلط و در بعضی از واحد ها جداگانه خانم ها و آقایان را پذیرش می کنند.
بخش دوم هم به پایان رسید با دانشگاه ها آشنا شدیم سعی کنید با توجه به اطلاعات بالا به دانشگاه ها و تفاوت آنها فکر کنید ما در بخش سوم با مقایسه و تحلیل و در نهایت در بخش چهارم با نتیجه گیری کلی بیشتر سوالات و ابهامات شما را حل خواهیم کرد اگر برایتان سوالی پیش آمد فعلا دست نگه دارید .
با ما همراه باشید
و در مورد بخش های اول و دوم نظرات خودتان را برایمان بنویسید
دو بخش بعدی به زودی روی سایت قرار میگیرد.
بخش سوم : مقایسه و تحلیل دانشگاه ها از لحاظ هزینه ، اعتبار علمی مدارک ، سطح علمی و ….
بخش چهارم : نتیجه گیری کلی و گرفتن تصمیم
هنرستان یار حامی دانش آموزان هنرستانی سراسر کشور

دپارتمان مشاوره هنرستان یار